Over ons - Xapron
skip to Main Content

Schorten met een X(kusje)

Combineer de liefde voor ambacht en vakmanschap met leer, en daar heb je Xapron. Eigenaar Peter Vrins bedacht de naam Xapron vanwege zijn voorliefde voor ambachtelijke, met de handgemaakte leren producten. Hij voegde daarom een X(kus) toe aan de Engelse naam voor schort: apron.

Sinds 2015 produceren wij ambachtelijke BBQ schorten en diverse leren accessoires. De leren schorten zijn heel goed te gebruiken in de professionele horecakeuken of in de keuken thuis, met de BBQ of tijdens het klussen. De ontwerpen komen van ons eigen designteam en worden daarna op ambachtelijke manier gemaakt in ons leer-atelier… met de hand én met veel gevoel voor detail.

Opvallend soepel

Het leer dat wij gebruiken is afkomstig uit Italië en geselecteerd om te voldoen aan onze veeleisende specificaties. Het leer krijgt onze, zelf ontwikkelde, speciale bewerking. Om deze reden zijn onze schorten opvallend licht en flexibel. Een schort van Xapron zit daarom niet alleen comfortabel. Door de souplesse van het leer vallen alle schorten mooi om elk lichaam.

Traditie

Al sinds het einde van de 18e eeuw wordt er in Waalwijk gewerkt met leer. Onze schorten worden hier nog steeds met de hand gemaakt door ervaren vaklui. Goed vakmanschap blijft hierdoor bewaard. En dat geldt ook voor de prachtige leerlooierijen in de buurt van Waalwijk.

Daarom geven we elk schort een klein oranje wimpeltje mee aan het etiket. Als herkenning, én omdat wij trots zijn op ons Nederlands product.

;
De waardering van www.xapron.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 507 reviews.
Back To Top