BBQ Reinigen - Handige hulpmiddelen en tips - Xapron
skip to Main Content

BBQ Reinigen

We kennen het allemaal: Na die gezellige BBQ met je familie en vrienden, moet je eigenlijk je BBQ roosters nog schoonmaken. Een taak die toch door veel mensen uitgesteld wordt. Op deze pagina vind je producten die het schoonmaken van je barbecue of barbecue roosters net wat gemakkelijker maken. Zo heb je misschien minder reden om de taak uit te stellen!

Barbecue Schoonmaken

Het schoonmaken van je BBQ is van belang omdat het ervoor zorgt dat je BBQ stukken langer meegaat. Wij hebben wat handige schoonmaak tips voor je op een rijtje gezet:

  • Met een BBQ borstel kun je gemakkelijk etensresten van je barbecue verwijderen.
  • Je kunt de BBQ ook 10 tot 15 minuten aanzetten, dit zorgt ervoor dat de overgebleven resten een beetje loskomen. Vervolgens kun je de resten gemakkelijk met een doekje wegvegen. Let er wel op dat je het schoon te maken oppervlak eerst even laat afkoelen!
  • Mocht je nu echt last hebben van hardnekkige resten, smeer dan het schoon te maken oppervlak eerst even in met wat citroensap!

BBQ Rooster Schoonmaken

Niet alleen is het belangrijk om je BBQ op zijn tijd te poetsen, ook je accessoires zoals grill roosters en grillplaten moeten na gebruik gereinigd worden. Hieronder volgen wat tips over het BBQ rooster schoonmaken:

  • Een RVS BBQ rooster is gemakkelijk schoon te maken. Met een beetje water en een goede spons krijg je hem al voor een groot deel schoon. In sommige gevallen is het eenvoudiger om een staal borstel te gebruiken.
  • Ook een emaille BBQ rooster is gemakkelijk te poetsen met water en een beetje zeep. Voor dit rooster is het echter absoluut niet aan te raden om een schuurspons of borstel te gebruiken. Hiermee beschadig je het rooster. Heb je flink aangekoekte resten? Leg het emaille rooster dan een nachtje in een sopje.
  • Een BBQ rooster van gietijzer is eenvoudig schoon te maken met water en een staalborstel. Bij gietijzer is het wel af te raden om zeep te gebruiken. En om het rooster mooi te houden is het belangrijk om hem na het wassen met plantaardige olie in te smeren!
;
De waardering van www.xapron.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 471 reviews.
Back To Top