Plancha's - De Spaanse taste van de Nederlandse BBQ - Xapron
skip to Main Content

Planchas

Een BBQ Plancha is een onmisbaar BBQ Accessoire wanneer jij gek bent op Spaanse gerechten. Wil jij graag in Nederland toch die mediterrane smaak creëren? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Barbecueën met een plancha grill, is een methode die is komen overwaaien vanuit Zuid-Spanje. Je kunt er talloze gerechten op bereiden, van pasta’s en stukken vlees tot groenten en pannenkoeken. Een ontzettende veelzijdige manier van grillen dus.

Wat is een BBQ plancha?

Wanneer je wel eens in Spanje bent geweest, heb je vast en zeker wel eens de term op de kaart zien staan: À la plancha. De vertaling hiervan is: een gerecht gebakken op de plaat. Een plancha is dan ook een grote plaat voor op de BBQ. Deze plaat is gemaakt van dun staal, aluminium, gietijzer of chroom. De BBQ plancha staat erom bekend dat hij erg snel en goed heet kan worden, dit maakt het een ideaal accessoire om je stuk vlees perfect mee dicht te schroeien.

Plancha BBQ populairder

Meer en meer bedrijven en particulieren willen de Spaanse smaak naar Nederland brengen. Dit maakt de BBQ plancha steeds populairder. Buiten dat het heerlijk smaakt, heeft een BBQ plancha nog meer voordelen. Doordat de plaat zo snel heet wordt en de hitte goed vasthoudt, hoef je op deze plaat maar weinig vetstoffen te gebruiken, met een klein beetje kom je een heel eind. Een stuk gezonder dan in de pan dus.

Schoonmaken BBQ plancha

Het schoonmaken van een BBQ plancha is niet ingewikkeld. Er komen eigenlijk maar 2 stappen bij kijken: giet wat water op de nog hete plancha, en gebruik een zachte spons of doek om de etensresten eraf te vegen. Vergeet niet de plancha nog even goed droog te maken, dit zorgt ervoor dat het materiaal lang mooi blijft.

;
De waardering van www.xapron.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 485 reviews.
Back To Top