Gietijzers - Gietijzeren Keuken- en BBQAccessoires - Xapron
skip to Main Content

Gietijzers

Gietijzer is een van de oudste materialen die gebruikt wordt voor keuken- en barbecueaccessoires. Logisch want gietijzer is een materiaal dat geheel en geleidelijk warm wordt, en het houdt de hitte ook nog eens erg goed vast. Gietijzer is duurzaam, veelzijdig en authentiek. Gietijzer kan binnen en buiten gebruikt worden en is in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Zo vind je op deze pagina gietijzeren pannen, gietijzeren Dutch ovens, gietijzeren barbecue roosters en gietijzeren skillets. Neem een kijkje op deze pagina en ontdek welk gietijzeren accessoire perfect is voor jou.

Het ontstaan van Gietijzeren Accessoires

Gietijzeren keuken- en BBQ-accessoires zijn weer helemaal terug van weggeweest. Het is van origine een oudhollandse uitvinding. De eerste gietijzeren kookpotten dateren uit de 7e en 8ste eeuw. Vervolgens werd er door de kolonisten dankbaar gebruik van deze gietijzeren pannen gemaakt omdat ze zo heerlijk veelzijdig zijn. Een tijdje later werd de Dutch Oven gemaakt met pootjes en een hogere dekselrand. Hierdoor kon de pan ook als oven gebruikt worden.

Voordelen gietijzeren producten

Gietijzer accessoires hebben een hoop voordelen in vergelijking met keuken accessoires van bijvoorbeeld rvs of aluminium. Wij hebben een aantal van de voordelen op een rijtje gezet:

  • Gietijzer wordt een stuk heter dan andere materialen die in de keuken gebruikt worden.
  • Gietijzer is een duurzaam materiaal, als je er goed mee omgaat kan het je hele leven mee gaan.
  • In gietijzeren accessoires wordt de warmte gemakkelijk geleid.
  • Gietijzer blijft langer op temperatuur.
  • Doordat gietijzeren accessoires poreus zijn, houdt het olie goed vast in het materiaal. Zo ontstaat er een natuurlijk antiaanbaklaag.

Outdoor cooking met gietijzer

Het gloeien van houtskool en de geur van rook, het begin van een feestje. Buiten koken kan je overal. In je tuin, op de camping en op sommige plekken zelfs midden in de natuur. Je kan de perfecte steak voor jezelf maken of een uitgebreide maaltijd voor vrienden. Maar wat je ook maakt en waar je dit ook doet, het is belangrijk om gebruik te maken van goede outdoor pannen.

In de collectie van Valhal Outdoor zijn verschillende gietijzeren pannen te vinden. Deze gietijzeren pannen zijn perfect voor gebruik op de BBQ of op een open vuur.

Onderhouden van gietijzer

Gietijzer voor in de keuken of BBQ is eenvoudig schoon te maken met water en een staalborstel. Bij gietijzer is het wel af te raden om zeep te gebruiken. En om het rooster mooi te houden is het belangrijk om hem na het wassen met plantaardige olie in te smeren.

;
De waardering van www.xapron.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 496 reviews.
Back To Top